Hoitajaksi?

Tämä osio kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää hoitajaksi hakemisesta ja hoitajana toimimisesta Hajnalkassa. Kysyä voi vieraskirjassa, mikäli jokin jäi mietityttämään.

Perustiedot

Hajnalka on 1.6.2008 perustettu virtuaalinen lohikäärmetila. Virtuaalinen tarkoittaa sitä, että kaikki tapahtuu netin välityksellä, mitään ei tapahdu oikeasti. Hajnalkassa kenellä tahansa on mahdollisuus hoitaa lohikäärmettä ja seikkailla tarinoiden välityksellä joko itse kehittellyssä maailmassa tietyin rajoittein tai seurata teille valmiiksi annettua miljöötä. Hoitaminen itsessään siis tapahtuu tarinoita kirjoittamalla, ja jokainen, joka osaa kirjoittaa tietokoneella, on tervetullut hoitamaan, käyttämään mielikuvitustaan ja kehittymään kirjoittajana.

Hajnalkassa ei ole ikärajoja liittymisen suhteen, eikä liittyminen vaadi kuin annettujen ohjeiden seuraamista ja toimivan sähköpostiosoitteen. Hoitajien määrä on rajoitettu ylläpidon toimesta viiteentoista Hajnalkaan liittyvän työmäärän rajoittamiseksi, joten tarkistathan ennen liittymistä tilanteen hoitajat– sivulta? Mikäli hoitajia on jo viisitoista, voit jättää hakemuksen ja jäädä jonoon odottamaan hoitajan paikan vapautumista.

Hajnalkaa ylläpidetään harrastuksena, ja ylläpidossa häärii kaksi reilua parikymppistä opiskelijanuorta, jotka tapaa täältä nimillä Darya ja Arlin. Hajnalka ei ole liiketoimintaa, vain puhdas harrastus. Darya kuitenkin on perustanut Hajnalkan, ja huolehtii edelleen suurimmasta osasta päivityksistä, Arlin tekee toisinaan satunnaisia päivityksiä tarpeen niin vaatiessa. Lisää tietoa ylläpitäjistä löydät Muuta – osion kautta sivuinfosta.

Virtuaalisesta Hajnalkasta itsestään löydät lisätietoja Hoitola – linkin takaa tilukset & Ayomiden kylä – kohdista. Lohikäärmeistä kaiken tarvittavan kertoo lohikäärmeet – osio.

Mikäli et löydä sivustolta vastausta mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, voit kirjoittaa foorumilla sijaitsevaan vieraskirjaan tai laittaa sähköpostia. Vastauksen saa useimmiten jopa saman päivän aikana, maksimissaan joidenkin päivien viiveellä.

Hoitaminen

Tarinat

Hajnalkassa hoitaminen tapahtuu siis tarinoiden välityksellä. Hoitaja kirjoittaa tarinoita, jotka hän julkaisee osissa tai valmiina kokonaisuuksina foorumilla, ja näin hoitaja tienaa (virtuaalista) rahaa, jolla voi ostaa lohikäärmeelleen ja itselleen tarvittavia hyödykkeitä. Tarinoita on kirjoitettava säännöllisin väliajoin, ja tarinoissa lohikäärmettä lukuunottamatta kaikki on itse hoitajan päätettävissä.

Tarina on siis kertomus ja kuvaus siitä, mitä on tapahtunut. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että tarinoissa kuvaillaan ja kerrotaan, mitä hoitaja on tehnyt lohikäärmeen kanssa, miten heidän suhteensa muuttuu ja edistyy yhteisen taipaleen aikana, mitä tulevaisuudensuunnitelmia on. Aihe on vapaa, juoni on vapaa, mutta tarinalle kannattaa kehittää jokin suuri taustaidea, jonka pohjalle tarinat voi rakentaa, ja joka ainakin hieman kertoo, mihin suuntaan siitä mahdollisesta vaikeasta kohdasta voi jatkaa. Tarinat julkaistaan Hajnalkan omalla foorumilla, jossa ylläpidon lisäksi myös muilla hoitajilla on mahdollisuus kommentoida niitä.

Vaikka aihe ja juoni ovatkin vapaita, on olemassa joitain pieniä, huomioitavia seikkoja. Ensimmäinen niistä on se, ettet saa kiduttaa tai tappaa lohikäärmettäsi. Loukkaantumiset ovat asia erikseen, mutta kannattaa harkita tilannetta useammalta kantilta, ja miettiä, miten mahdollinen vamma ja sen pysyvät jälkivaikutukset vaikuttavat koko lohikäärmeen elämänkaareen. Kirjoittaessasi mieti, mitä päähenkilö näkee, tuntee ja ajattelee sekä miltä miljöö näyttää, mitä lohikäärme ajattelee, tuntee ja tekee. Toisia hoitajia (ja heidän lohikäärmeitään) ja Hajnalkan ylläpitäjiä saa käyttää tarinoissaan, mutta on kohteliasta kysyä toisilta hoitajilta lupaa (foorumi tarjoaa siihen nopean kanavan). Eikä ole myöskään kohteliasta vahingoittaa ketään tarinan vierailevaa tähteä tappavasti tai aiheuttaa muita ongelmia. Eli järkeä saa käyttää.

Kuten sanottu, tarinan idean, juonen ja yksityiskohdat saa (ja täytyy) päättää itse. Tähän liittyy myös hyvin läheisesti tarinan miljöö. Miljöön saa valita itse: voit seikkailla Hajnalkan valmiiksi rakennetussa maailmassa, tai jopa kehitellä aivan oman maailman tarinoineen, olentoineen ja salaisuuksineen tietyin rajoittein, jotka kerrotaan myöhemmin. Ja kuka tietää, mitä salaisuuksia Hajnalkankin tallirakennus kätkee sisälleen, puhumattakaan vuosisatoja vanhasta Ayomiden kylästä..? Aina voi tietenkin silmäillä myös muiden hoitajien tarinoita ja katsoa, löytyisikö sieltä inspiraatiota. Muistathan kuitenkin, että kopioiminen ei ole sallittua..?

Seuraava asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota kirjoittaessasi, on oikeinkirjoitus. Suurimmat virheet löytää itsekin tekstin seasta, joten lue tarinasi kerran lävitse ennen kuin lähetät sen. Kijroitusvirheetöntä tekstiä on mukavampi ja helpompi lukea kuin sellaista, joka vilisee ajatus – ja kirjoitusvirheitä. Virheitä sattuu kuitenkin kaikille, eli tarinaa ei suurennuslasin kanssa kannata käydä lävitse – nopea lukeminen riittää. Samaan asiaan liittyy tarinoiden vähimmäispituus, joka on päivitetty neljäänkymmeneen (40) riviä normaalissa tekstinkäsittelyohjelmassa, fonttikoolla 10-12. Vähimmäismitta helpottaa tarinoiden kommentointia, sillä pidempää tarinaa on helpompi kommentoida. Sen lisäksi pidemmästä tarinasta saa enemmän rahaa kuin lyhyestä, eikä tarinoilla ole mitään maksimipituutta, vaan ne voivat olla niin pitkiä kuin vain kirjoittaja ikinä haluaa.

Tarinoita ei ikinä kannata kirjoittaa suoraan foorumin tekstikenttään, vaikka se onkin useimpia vieraskirjoja luotettavampi. Mutta myös foorumi toisinaan kaatuu ja kirjaa sinut ulos, ja kadotat siinä sivussa kaiken edistyksesi. On siis suotavaa, että kirjoitat tarinasi erilliseen tekstinkäsittelyohjelmaan ja tallennat sen koneellesi ennen kuin kopioit sen foorumille. Mikäli teidän koneeltanne ei löydy kaikkien tuntemaa Wordia, useimmissa koneissa on WordPad/Notepad tai sitä vastaava ohjelma.

Lopuksi tarinat siis julkaistaan foorumilla. Foorumiin on päädytty sen takia, että se antaa myös muille hoitajille mahdollisuuden kommentoida tarinoita, ja selkeyttää niiden jakoa. Foorumi tarjoaa myös loistavan pohjan kehittämiskeskusteluille ja chattailylle, ja lisää huomattavasti yhteenkuuluvuuden tunnetta. Jokaisella hoitajalla on foorumilla oma alueensa, jossa tämä julkaisee hoitotarinoitaan ja jonne kommentit myös lähetetään. Omaa aluetta voi kuvauksen ja erilaisten otsikoiden avulla muokata omanlaisekseen.

Foorumille saa rekisteröityä, kun hakemukseen on vastattu tervetuloviestillä, ja lohikäärmeen ja hoitajan tiedot on luotu. Tunnuksen saa käyttöönsä kuitenkin vasta, kun ylläpito on aktivoinut sen. Tällä estämme roskapostittajien rekisteröitymisen ja pidämme foorumin siistinä ja meidän omassa käytössämme. Vierailijoille tosin löytyy myös Vierasnurkka, jonne voi kirjoittaa ilman rekisteröitymisvaatimusta ja joka toimii vieraskirjanamme. Foorumilta löytyy myös ohjeita sen käyttöön ja ylläpito auttaa mielellään kaikissa ongelmissa parhaansa mukaan.

Vaikka foorumin yhteishenki näyttääkin tiiviiltä, kaikki meistä ovat valmiita ottamaan uudet hoitajat avosylin vastaan, ja porukkaan mahtuu aina mukaan uusia henkilöitä ja tarinoita.

Hoitajan & lohikäärmeen tiedot

Hoitajan ja lohikäärmeen tiedot löytyvät omilta sivuiltaan: jokaisella hoitajalla on oma “kaappinsa” sivuston sisällä, ja sen tiedot päivittyvät aina, kun tämä on kirjoittanut tarinaa tai käy ostoksilla Ayomiden kylässä. Päivityksiä ei erikseen mainita missään, ja hoitajan on hyvä seurata erityisesti kasvavan lohikäärmeensä tietoja, sillä ne päivittyvät kohtuullisen usein varsinkin ennen aikuisikää niin ulkonäön, koon ja luonteenkin osalta. Toisinaan lohikäärmeen tietoihin lisätään myös erilaisia lyhyitä huomautuksia esimerkiksi hoitamista koskien. Hoitajien tiedoista myös näkyy, milloin kyseinen hoitaja on liittynyt Hajnalkaan, onko hän ollut kuukauden hoitajana, ja milloin, ja mitä kilpailuja hän on voittanut.

Hajnalkassa rahayksikkönä on käytössä kultarengas, jonka virallinen lyhenne on kr. Ulkonäöltään kultarengas on noin euron kolikon kokoinen ja paksuinen rengas, jonka reuna on puolen sentin levyinen, ja hoitajat tienaavat niitä tarinoiden kirjoittamisesta ja erilaisiin kilpailuihin osallistumisesta ja niiden voittamisesta. Kultarenkaiden kulloinenkin määrä näkyy hoitajan omilla sivuilla oman “raha” – otsikkonsa alla.

Tarinoiden kommentointi

Hajnalkassa pyritään aina rakentavaan ja kehittävän kommentointiin, ja kommentin saa jokaisesta kirjoittamastaan tarinasta. Kuitenkin kannattaa muistaa, että tuli kommentti toiselta hoitajalta tai ylläpidolta, se on vain kommentoijan oma mielipide. Toiset henkilöt voivat huomata ja kommentoida tarinasta aivan eri kohtia, mitä toinen. Kommentit ovat kuitenkin asiallisesti kirjoitettuja ja kritiikki perustellaan – ja tätä odotetaan myös muilta hoitajilta muiden, normaalien käytöstapojen lisäksi.

Hoitajat saavat kommentoida toisten hoitajien tarinoita – ja kyllä, se on myös erittäin suotavaa.

Kommentti koostuu useimmiten yleisestä kommenttiosuudesta, lainauksista tarinasta ja siitä, paljonko kultarenkaita tarinasta saa ja miten lohikäärme kehittyy. Yleinen kommenttiosuus on yleistä kommentointia; mikä oli onnistunutta, missä olisi voinut parantaa, ja osuiko joku kohta jollain tavalla lukijan silmään. Lainaukset ovat kohtia tarinasta, joita kommentoija jostain syystä haluaa nostaa esille erikseen kommentoitaviksi. Ylläpito pyrkii panostamaan jokaiseen kommenttiin antamalla rakentavaa ja kehittävää palautetta niin tyylistä kuin itse tarinastakin.

Ylläpito pyrkii pääsääntöisesti vastaamaan tarinoihin kommentilla puolentoista viikon sisällä, mikäli erityisistä lomista tai kiireistä ei ole tiedotettu joko foorumilla tai pääsivustolla. Ja nopeimmillaan vastauksen saa saman päivän aikana.

Hoitajan aktiivisuus

Tarinoita tulee kirjoittaa vähintään kerran kuukaudessa, mutta foorumilla on käytävä useammin, mieluusti ainakin kerran viikossa, ja ehdottomasti vähintään kerran kahdessa viikossa.

Kuukauden hiljaiselon jälkeen hoitajat sivulle hoitajat nimen perään kirjoitetaan kysymys “hoidathan pian?”, joka kertoo siitä, että hoitaja on mahdollisesti erotusuhan alla. Kun nimi yliviivataan reilun viikon kuluttua kysymyksen ilmaantumisesta, hoitaja on erotusuhan alla. Hoitaja erotetaan kahden kuukauden hiljaiselon jälkeen, ja tiedot säilyvät ylläpidolla vielä kuukauden tämän jälkeen. On suotavaa selvittää poissaolo jo “hoidathan pian?” kysymyksen aikana joko viestillä tai tarinan julkaisemisella, ja kun hoitaja on erotettu, mahdollinen palaaminen harkitaan aina tapauskohtaisesti.

Kiire ja lomat saattavat aiheuttaa aikoja, jolloin hoitaja ei ehdi tai jaksa hoitaa Hajnalkassa enää oman, oikean elämän asioiden hoitamisen jälkeen, on mahdollista anoa lomaa. Loman aikana hoitaja ei joudu erotusuhan alle, eikä tätä eroteta. Lomaa on mahdollista anoa kerrallaan korkeintaan kuukausi (eli maksimissaan 31 päivää), ja mikäli lomaa on jatkettava tämän jälkeen, on asiasta keskusteltava tapauskohtaisesti. Siinä vaiheessa on myös harkittava eron mahdollisuutta, mikäli elämäntilanne muuttuu niin, ettei virtuaalimaailmalle jää enää aikaa. On ikävää roikuttaa listalla hoitajia, jotka eivät tee varsinaisesti mitään, tai edes käy foorumilla.

Tilanne, jossa hoitaja kyllä käy foorumilla, osallistuu keskusteluun ja on muutoin aktiivinen, vaikka tarinoita ei kirjoitakaan, on myös mahdollinen. Silloin loman tarvetta voidaan harkita tapauskohtaisesti, ja kerran kuussa hoitamisen vaatimuksesta voidaan hieman joustaa. Vaikka anoisikin lomaa, foorumilla saa käydä, sinne voi kirjoitella ja siellä voi keskustella. Mikäli hoitaja julkaisee tarinan loman aikana, lomailmoitus automaattisesti mitätöityy.

Liittyminen

 

Ennen liittymistä on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään ja vastata seuraaviin kysymyksiin

» Riittääkö aikasi kerran kuukaudessa hoitamiseen? Oikea elämä vie välillä vähän turhankin paljoa aikaa, puhumattakaan siitä, mikäli sinulla on oma sivusto ylläpidettävänä.
» Riittääkö inspiraatiosi tarinoiden kirjoittamiseen kerran kuussa? Onko sinulla ajatuksia, joiden avulla saat itsesi kirjoittamaan vaikeidenkin kohtien ylitse? Onko sinulla juoni, jota voit seurata kirjoittaessasi tarinaasi?

Yllä olevien kysymysten lisäksi ylläpito haluaa kiinnittää huomiosi siihen, että tietojen kirjoittaminen ja luominen on hidasta ja aikaavievää, sillä jokaisella hoitajalla on oma “minisivusto” hoitolan sisällä. Tietojen luominen tyhjästä varsinkin lohikäärmeen kohdalla vie aikaa. Hajnalkan ylläpito on sen lisäksi myös kaikkea muutakin kuin vain tarinoiden lukua ja kommentointia: sivustoa täytyy päivittää ja uusia, hoitajille on omia kilpailuja, ja yhteistyö- ja linkinvaihtosuhteita täytyy ylläpitää.

Hajnalkan ylläpidossa on ihmisiä, ei koneita. Ihmisillä on oma elämä tietokoneen ja Hajnalkan ulkopuolella, ja vaikka ylläpito Hajnalkaa rakastaakin hyvin paljon, menee aikaa myös muuhun kuin koneella istumiseen. Joten pyydän jokaista liittymistä harkitsevaa harkitsemaan kahteen, kolmeen kertaan sitä, että aikooko oikeasti hoitaa vai vain kirjoittaa hakemuksen ja kadota. Valitettavasti sellaiset ihmiset rasittavat ja ärsyttävät ylläpitoa, ja teettävät turhaa työtä, ja ajan olisi voinut vaikka käyttää hoitolan parantamiseen.

Liittyminen

Liittyminen tapahtuu täyttämällä liittymislomake ohjeiden mukaan huolellisesti. Ennen liittymistä olisi suotavaa tutustua tämän sivun lisäksi lohikäärmerotuihin ja yleisesti lohikäärmeistä kertovaan yleistä – tekstiin lohikäärmeet – osiosta.

Luethan lomakkeen lävitse vielä ennen kuin lähetät sen ja tarkistat, että tiedot ovat oikein. Jos lomakkeeseen eksyy kuitenkin virhe kirjoittamisen jälkeen tai siitä puuttuu jotain, lisääthän puuttuvat tiedot uuteen viestiin liittymisvieraskirjassa. Jo valmiiden tietojen muutokset onnistuvat parhaiten vieraskirjan tai sähköpostin kautta.

Hakemuksen kirjoitusohje

Lopuksi hakemuksestasi tulisi löytyä seuraavat osat

Perustiedot
Maailmankuvaus*
Hahmokuvaus
Esimerkkitarinasi

*mikäli tarina ei sijoitu Hajnalkan valmiiseen maailmaan

Perustiedot

Nimi

Tämä on se nimi, jota käytät foorumille rekisteröityessä ja näinollen myös silloin, kun julkaiset tarinoitasi. Nimimerkki näkyy myös hoitajat sivulla linkkinä kaappiisi. Selkeyden vuoksi älä valitse jo käytössä olevaa nimimerkkiä tai hyvin läheisesti käytössä olevaa nimimerkkiä muistuttavaa nimeä, ja vältä sen muuttamista.

Sähköposti

On pakollinen, jotta sinulle voidaan lähettää hyväksymisilmoitus, ja jotta ylläpito voi tarvittaessa ottaa yhteyttä. Tarvitset sähköpostia myös foorumille rekisteröitymiseen, joten se on pakollinen. Sähköpostiosoitteet jäävät vain ylläpidon tietoon ja osoitteen voi myös foorumilla piilottaa muilta rekisteröityneiltä käyttäjiltä, eivätkä profiilit edes näy ulkopuolisille.

Lohikäärmeesi nimi

Vaihtoehdot sekä urokselle että naaraalle. Valitsethan nimen, joka ei ole jo käytössä (Hox! muista myös tarkistaa orvot-osio*).

Rotu

Mitä rotua haluat lohikäärmeesi edustavan? Lisää infoa roduista löydät “lohikäärmeet” – linkin takaa.

Lohikäärmeen ikä

Muna, poikanen vai aikuinen. Suositeltavaa on aloittaa hoitaminen munasta, jolloin kuoriutumiseen mennessä hoitaja ja lohikäärme ovat jo tutustuneet toisiinsa ja hoitajalle on muodostunut rutiini hoitaa ja kirjoittaa. Mikäli kuitenkin välttämättä haluat munaa vanhemman hoidokiksesi, olisi hyvä, jos kysyisit asiaa ennen varsinaisen liittymishakemuksen lähettämistä.

Sukupuoli

Uros vai naaras?

Väritys

Mahdolliset väritoiveet, rodun antamissa puitteissa tietenkin.

Muut tiedot &  huomioitavaa

» Luonnetoivomukset: Millainen toivot lohikäärmeesi olevan luonteeltaan? Huomioithan rodun antamat puitteet. Olisi hyvä, jos laittaisit muutamalla lauseella tai ranskalaisilla viivoilla jotain. Kohdan voi jättää myös tyhjäksi, jolloin jätät ylläpidon päätettäväksi, millainen lohikäärmeesi luonne on. Luonne voi muuttua lohikäärmeen kasvaessa.
» Muuta Jos koet jotain muuta mainitsemisen arvoiseksi (tai et saanut kaikkea mahtumaan yllä oleville riveille), tai sinulle jäi kysyttävää, voit kirjoittaa ne samaan viestikenttään.

Se, millainen lohikäärmeestä lopussa tulee, on ylläpidon päätettävissä. Jos ja kun tiedoissa on jotain kommentoitavaa, ota toki saman tien yhteyttä. Hakemuksessa luonnollisesti kaikki tiedot nickisi mukaanlukien tulee löytyä viestikentästä.

Maailmankuva

Maailmankuvausta ei tarvitse kirjoittaa, mikäli tarinasi sijoittuu hoitolan sivuilla kuvattuun valmiiseen maailmaan, miljööseen.

Tarinasi voi sijoittua omaan maailmaan, mutta silloin siihen täytyy sisällyttää Ayomide sekä Hajnalka sellaisinaan (tai pienin muutoksin). On kuitenkin vapaavalintaista se, miten paikka liittyy tarinasi kontekstiin (eli onko se osa jotain suurta kuningaskuntaa, vai etäinen vuoristokylä, johon matkasi lopulta kulkeutuu, vai aloitatko tarinasi jopa sieltä, jonkin valtataistelun keskeltä?). Maailmankuva on kirjoitettava, mikäli tarinasi ei noudata täysin Hajnalkan valmista maailmaa, vaan sieltä löytyy esimerkiksi itse kehiteltyjä rotuja, tai tila ei löydykään samasta paikasta, missä se Hajnalkan omassa maailmankuvauksessa on.

Hajnalkan ja Ayomiden hahmot tulee löytyä tarinasta sellaisinaan, luonteen ja ulkonäön osalta, mutta konteksti, jossa hahmot esiintyvät, voi vaihdella (esimerkiksi nämä voivat kuulua lohikäärmeratsastajien killan lisäksi johonkin muuhun järjestöön, tai näillä voi olla kontakteja muualle). Mikäli Ayomiden kauppiaat esiintyvät tarinoissa, näihin pätevät samat, seuraavissa lauseissa kuvatut ohjeet. Kaikkien hahmojen ei tarvitse esiintyä tarinoissa. Henkilökohtaisia ominaisuuksia ei voi muuttaa, mutta pieniä muutoksia taustatarinoihin tarvittaessa voi tehdä, kuten myös kontakteihin ja siihen, miten nämä sijoittuvat maailmaan. Näiden suhteet omiin lohikäärmeisiin on myös säilytettävä, kuten perusrakenne nykyisestä tilasta – taustaa ja menneisyyttä voi fiksata hieman tarpeen mukaan, ja taustakuvioita voi kehitellä.

Mikäli et ole varma, sopiiko muutos, niin on hyvä kysyä.

Maailmankuvalla ei ole maksimipituutta, mutta minimimitta on sama kuin hoitotarinoissakin, 40 riviä fonttikoolla 10-12 fontista riippuen. Kerro lyhyesti maailmasta ja sen erityispiirteistä. Huomioi kehityksen taso, fantasiaan liittyvät piirteet ja kirjoita lukijalle kuvaus, josta muodostuu kokonaiskuva paikasta. Voit tarvittaessa muokata kuvausta matkan varrella.

Päähenkilön kuvaus

Päähenkilön kuvaus tulee olla noin sivun mittainen kuvaus hahmosta, joka on tarinasi päähenkilö. Se julkaistaan myös hoitajan kaapissa, ja siitä tulee käydä ilmi vähintään seuraavat asiat; hahmon ikä, rotu, sukupuoli, ulkonäkö ja luonne. Mahdolliset hahmon erikoiskyvyt tulee myös mainita (mutta malttia niiden kanssa, lohikäärme on kuitenkin pääosasssa tarinassa, eikö?).

Esimerkkitarinasi

Koska Hajnalkaan on liittynyt vuosien varrella lukuisia henkilöitä, jotka ovat kirjoittaneet maailmankuvan ja hahmokuvauksen, mutta silti jättäneet tarinat kirjoittamatta ja kadonneet savuna ilmaan, on liittymiseen lisätty vielä tarinanpätkän kirjoitus.

Tarinan tulee olla

» Pituudeltaan noin 2 sivun mittainen normaalikokoisella fontilla tekstinkäsittelyohjelmassa
» Sisällöltään jotain, mitä muutenkin ajattelit kirjoittaa Hajnalkassa – ehkä prologi tai teaser-tyyppinen teksti ennen varsinaisen tarinasi aloitusta?  Tarinan tulee kuitenkin olla tarinamuotoinen (kokonaisia lauseita ja virkkeitä kappalejakoineen).

Lopuksi

Hajnalkaan otetaan mielellään uusia hoitajia, ja nykyiset hoitajat toivottavat jokaisen uuden tulijan avosylin vastaan niin kirjoittamaan tarinoita kuin keskustelemaan kaikesta maan ja taivaan välillä. Kuitenkin ennen liittymistä ylläpito pyytää harkitsemaan ajankäytön ja inspiraation kannalta sitä, pystytkö kirjoittamaan yhden tarinan kuussa silloinkin, kun ei oikein huvittaisi istua koneelle ja kirjoittaa vaikean kohdan ylitse.

Kuitenkin, ohjeet luettuasi ja liittymislomakkeen täytettyäsi olet vapaa liittymään Hajnalkaan hoitajaksi. Tervetuloa. Lähetä hakemuksesi sähköpostilla suoraan ylläpidolle: keonthe@gmail.com.

Jos jäi jotain kysyttävää, ota toki yhteyttä vieraskirjassa.

* Mikäli haluat adoptoida orvon, täytä liittymishakemus kyseisen orvon tiedoilla. Muuta – kohtaa ei tarvitse täyttää, ellei ole jotain huomautettavaa).