Muut kilpailut

Täältä löydät kaikki muut hoitajille tarkoitetut kilpailut, joita Hajnalkassa järjestetään.


Kirjoita otsikosta hoitokertomus

Kirjoita otsikosta hoitokertomus – kisan tarkoitus on kirjaimellisestikin kirjoittaa annetusta otsikosta hoitotarina. Annettuja otsikoita on neljä, ja ilmoittautuessa täytyy ilmoittaa, minkä niistä valitsee. Tarinan on tarkoitus vastata mahdollisimman hyvin annettua otsikkoa, vaikka otsikkoa tulkitsisikin vertauskuvallisesti.

Mitä paremmin tarina vastaa otsikkoa, sitä suurempi mahdollisuus sillä on voittaa. Ja voittajan valitsee tuttuun tapaan Darya. Arvostelussa vaikuttavat myös seuraavat asiat: kirjoitusvirheettömyys, juonen toimivuus ja selkeys ja yleiskuva. Arvostelussa ei oteta huomioon pituutta (ellei se ole alle kahden sivun), eikä kirjoittajaa.

Palkintona voittaja saa 60 kr, jonka voi sitten käyttää haluamallaan tavalla Ayomidessa.

Tarinan pituus tulee olla vähintään kaksi sivua tekstinkäsittelyohjelmassa normaalikokoisella fontilla. Tarinan maksimipituutta ei kuitenkaan ole määritelty. Ajankohtaa/ajanjaksoa johon tarina sijoittuu ei ole määritelty – eli tarina voi kertoa päivästä vai viikosta. Tarinoiden kirjoittamisella ei ole aikarajaa, sillä tiedämme, miten hyvin hoitajat niitä noudattavat… Ja tämän johdosta useampia kilpailuja voi olla meneillään samaan aikaan.

Kilpailu kuitenkin järjestetään, vaikka osallistujia olisikin vain yksi. Mutta kuka haluaa antaa helpon voiton? Ilmoittautumisaikaa ei ole määritelty, se sulkeutuu, kun aika tuntuu sopivalta.

Tämän kisan neljä otsikkovaihtoehtoa:
Yksin ja eksyksissä
Vanki
Hajnalka
Kahlittu

Osallistujat
[ei ketään tällä hetkellä]


Pisin hoitokertomus?

Kuten otsikkokin kertoo, on tämän kilpailun tarkoituksena saada aikaan mahdollisimman pitkä hoitokertomus. Mitään romaania emme kuitenkaan ole kirjoittelemassa, tuskin se edes onnistuisikaan. Tapahtumien nimittäin tulee sijoittua ainoastaan yhden päivän sisälle, eikä tarina saa sisältää ylenmääräistä kuvailua (eli lauseita pidennetään TURHIN adjektiivein, normaali kuvailu kuitenkin on suositeltavaa), sillä silloin voidaan katsoa kirjoittajan halunneen lisää sanoja tarinoihinsa. Tarinoiden pituus tutkitaan Microsoftin Wordin versiolla 2007, joka sattuu olemaan Daryan suosima kirjoitus/tekstinkäsittelyohjelma.

Kilpailuun ilmoittautuminen on helppoa. Väsää viesti vieraskirjaan yksityisellä, tai laita hoitokertomusta lähettäessäsi ennen varsinaisen tarinan aloittamista kommentti siitä, että kyseessä on tähän kilpailuun osallistuva teksti (mieluusti jokaisen jatko-osan alkuun/loppuun myös). Kilpailu toteutetaan, vaikka tarinoita tulisikin vain yksi. Mutta kukaanhan ei halua antaa muille helppoa voittoa? Joten kaikki mukaan!

Palkinnot sitten? Kilpailuun osallistuvasta, valmiista kertomuksesta saa hyödyllisen tavarapalkinnon, joka saattaa vaihdella esimerkiksi eri osallistujen kesken. Kilpailun voittaja saa tavarapalkinnon lisäksi kultarengaspalkinnon, ja tietenkin maininnan voitostaan kaappiinsa.

Kilpailussa ei ole deadlinea. Ilmoittautuminen on auki kunnes toisin ilmoitetaan.

Ilmoittautuneet
[ei vielä ketään]

Edellisen kilpailun tulokset
Faye voitti edellisen kilpailun ainoana osallistujana tarinallaan Usko, toivo ja rakkaus.


 

Kirjoitushaaste

Kilpailun idea on yksinkertainen. Tarkoituksena on kirjoittaa hoitotarina, joka sisältää erikseen osan alla määritellyistä sanoista ja ilmauksista. Ne voivat esiintyä tarinassa missä yhteydessä tahansa, ja sanoja saa taivuttaa, kuului sana sitten mihin tahansa sanaluokkaan, mutta sanojen sanaluokkaa ei saa muuttaa (esimerkiksi ratsastus > ratsastaa). Ilmauksien ideaa ei saa muuttaa, mutta pientä sanojen taivutusta saa esiintyä. Sanoja ei saa myöskään vähentää tai lisätä ilmauksiin. Sanat ja ilmaukset saa valita itse, kunhan niitä esiintyy jokaisessa erässä erikseen määritelty määrä.

Sanojen ja ilmauksien kontekstia ei ole määritelty, ja ne saavat esiintyä niin lähekkäin tai kaukana toisistaan, myös peräkkäin. Valitut ilmaukset ja sanat tulee alleviivata tekstin sisällä, jotta ne on helppo löytää sieltä. Tarinan loppuun on myös hyvä listata, mitä ilmauksista ja sanoista on käytetty.

Kilpailun voittajaksi selviytyy se, joka on saanut ujutettua ilmaukset ja sanat tarinaansa sujuvasti, ja toisaalta myös luovasti. Huumorikaan ei ole kiellettyä, mutta ne eivät saa esiintyä irrallisina, tarinaan liittymättöminä. Mikäli mitään erityistä ei nouse esille tarinoista, niin voittaja arvotaan, tai ratkaistaan äänestyksellä. Katsotaan, miten tämä lähtee etenemään.

Kuten kaikissa kilpailuissa, myös tässä on palkintoja. Maineen ja kunnian lisäksi luvassa on kullan arvoinen yllätyspalkinto.

Tällä kertaa molemmista sanoista valitaan kahdeksan ja ilmauksista kaksi

rämpiä
hölkätä
alasin
viesti
kuu
kärsivällisyys
äärimmäinen

hän pystyi kyllä huolehtimaan itsestään
oksa katkesi jalan alla
tuuli puhalsi kylmästi auringonpaisteesta huolimatta
tämä vaatisi jonkinasteista sitoutumista


 

Kirjoita kuvaus orvolle!

On tarkoitus kirjoittaa sekä uusi ulkonäkö- että luonnekuvaus kuoriutuneille lohikäärmeille. Jos kisa saa suosiota ja sille halutaan jatkoa, voidaan jatkaa pelkkien luonnekuvauksien osalta kuoriutumattomien munien suhteen. Kun lohikäärmeen tiedot päivitetään kuvauksen suhteen, muotoilut ja muut pikkuseikat tarkistetaan samalla, joten näiden tulevien kisojen tuloksena on yhtenäiset, laajat kuvaukset kaikille orvoille.

Kisa vaihtuu orvon mukaan aina, kun yksi ”eristä” on kisattu. Kaikki orvot eivät siis ”osallistu” kisaan samaan aikaan.

Osallistujamäärä täytyy minimissään olla kaksi, ennen kuin kilpailun ilmoittautuminen julistetaan suljetuksi ja kisa voi alkaa. Ilmoittautuminen sulkeutuu muutoin noin puolentoista viikon kuluttua kisan erän julkaisemisesta, jos osallistujia on siihen mennessä ilmoittautunut ainakin kaksi.

Aikaa kuvauksen kirjoittamiseen ilmoittautumisen sulkeuduttua on kaksi viikkoa, ja mikäli kaikki kilpailijat eivät ole lähettäneet kuvausta siihen mennessä, heidän suorituksensa hylätään. Tämä koskee myös tilannetta, jossain vain yksi on lähettänyt kuvauksen useamman kilpailijan joukosta.

Kaikki kisaan osallistuvat, jotka ovat lähettäneet kuvauksen, saavat tavarapalkinnon, ja voittaja saa lisäksi 20 kr. Tavarapalkinnot arvotaan random.org:n avulla kaikkien Ayomidessa myytävänä olevien tuotteiden joukosta. Mikäli hoitajalla on jo jokin tavaroista, joka arvonnan tulokseksi saadaan, arvonta voidaan suorittaa uudelleen (tämä koskee siis tavaroita, joita ei tarvitse uusia kuten ruokaa, esimerkiksi siis satuloita ja suitsia).

Voittajan valitsee Darya, ja perustelut löytyvät kisan päätyttyä tältä sivulta. Ilmoittautuminen tähän kisaan tapahtuu vieraskirjan kautta yksityisviestillä, jolloin ilmoittautuneita on helppo seurata. Lista ilmoittautuneista löytyy myös tältä sivulta.

Kuvaus lähetetään sähköpostilla ylläpidolle osoitteeseen keonthe@gmail.com, jolloin saapuneet viestit on helppo lajitella eri kansioihin. Otsikoksi voi laittaa Hajnalka/kilpailu.

Ohjeet kuvauksen laatimista varten

Kuvauksen pituus
Ideaalimitta kuvauksen yhdelle kohdalle (joko luonne-/ulkonäkökuvaus) on kahdesta neljään (maksimissaan viiteen) kappaleeseen.

Kuvauksen sisältö
Molempien kuvauksen osien osalta tulee seurata alkuperäistä kuvausta. Sitä saa muokata ja venytellä, mutta suuria linjoja ei saa muuttaa. Ulkonäkökuvaus saa olla tarkka ja analyysimäinen, ja jopa hieman pidempi, mitä luonnekuvaus on. Rodun kuvausta on hyvä vilkuilla ulkonäkökuvausta kirjoittaessa, ja lohikäärmeen ikä tulee myös ottaa huomioon. Luonnekuvaukseen kannattaa jättää aukkoja, jotta hoitajan tai lukijan mielikuvitus saa tilaa, eikä kuvaus rajoita, on suuntaa-antava, ei tarkka analyysi luonteesta. Rodun kuvausta voi käyttää suuntaa-antavana.

Kuvauksen tekstin tulee olla asiapitoista, eikä siinä tarvitse (tai saakaan) mitään hirveän hankalia ja kohosteisia rakenteita käyttää. Normaali asiapitoinen tekstityyppi on sopiva. Sanaleikkejä ja sanontoja voi käyttää kuvailussa tarvittaessa.

Kysymyksissä voi kääntyä vieraskirjan puoleen, niin kaikki muutkin hyötyvät myös vastauksesta sitten.

Kisa
Kisan kolmas erä on alkamassa! Tällä kertaa orpona on Jaya, joka on Kuun lohikäärme, naaras ja iältään 19 ½/65.

Ilmoittautuminen on auki siihen saakka, kun on tarvetta. Joten rohkeasti mukaan vaan kirjoittelemaan uutta kuvausta!


Keksi kilpailu!

Tämä on hieman erikoisempi kilpailu, jonka tarkoituksena on nimen mukaisesti keksiä kilpailu. Sen ei tarvitse liittyä Hajnalkan aiheeseen, mutta se saa liittyä siihen. Se voi olla mitä tahansa, mikä on toteutettavissa näin virtuaalisesti.

Ohjeistus
Kilpailulla tulee olla selkeä idea
Sen lisäksi pitää olla ohjeet ja säännöt osallistumiseen
Pitää määritellä palkinnot

Jätetään normaalit mm. piirrustus, kirjoitus ja vastaavat yleiset kilpailut tämän ulkopuolelle, kehitellään jotain uutta, jotain erikoisempaa, jotain perusjutuista poikkeavaa.
Lähetä kilpailuideasi sähköpostilla Daryalle (keonthe@gmail.com), otsikoksi jotakin kuvaavaa, kuten esimerkiksi osallistuminen keksi kilpailu – kisaan, ja mukaan myös oma nick, jos sitä sähköpostiosoitteesta ei huomaa. Kilpailuaikaa (nyt rajaton) rajoitetaan, kun olen saanut pari ehdotusta. Voittaja ratkaistaan äänestyksellä.