Unien lohikäärme

Unien lohikäärmeen kyvyt

Poikasena Unien lohikäärme oppii luonnollisesti telepatiaa ja heikkoa magiaa. Sen lisäksi tämä voi harjoitella uneen laulamista, vaikkei ihan kokonaan sitä poikasena opikaan.

Aikuisena Unien lohikäärme voi oppia kokonaan uneen laulamisen ja magia voi kohota voimakkaaksi.

Unien lohikäärme voi edellämainittujen kykyjen lisäksi harjoittelun kautta oppia painajaisten poistajan, sinisen liekin, lumisumun, ja muiden lohikäärmeiden tapaan myös Unien lohikäärmeellä voi ratsastaa.

Kykyjen kuvaukset

Telepatia

Yksikään Hajnalkassa esiintyvistä lohikäärmeroduista ei voi oppia puhumaan samalla tavalla kuin esimerkiksi ihmiset kommunikoivat toistensa kanssa. Sen korvaakin telepatia, joka kaikkein yksinkertaisimmillaan määriteltynä telepatialla tarkoitetaan sanatonta, mielessä tapahtuvaa kommunikointia toisen lohikäärmeen tai ihmisen kaltaisen olennon kanssa.

Telepatia toimii vain, mikäli toinen osapuolista on lohikäärme tai omistaa ja osaa käyttää magiaa jollain tavalla. Ilman magiaa tai lohikäärmettä telepatiaa ei voi käyttää. Kyky kehittyy kaikille Hajnalkan lohikäärmeille luonnostaan ja vahvistuu sitä mukaa, miten paljon sitä harjoitellaan. Kuoriutumiseen mennessä jokainen lohikäärmeenpoikanen osaa jo käyttää telepatiaa täydellisesti.

Telepatiaa voidaan käyttää kuvien, tunteiden, ajatusten, “puheen”, sanojen ja epämääräisten tunteiden ja “fiiliksien” välittämiseen toiselle osapuolelle. Sen avulla voi kommunikoida kahdestaan tai useamman eri henkilön välillä, mutta jollakulla näistä täytyy olla magiaa, tai jonkun osapuolista täytyy olla lohikäärme, jotta telepatia toimii.

Väliaikaisen, normaalin telepaattisen yhteyden solmimiseen ja käyttämiseen ei vaadita kovin paljoa. Myös magiaton henkilö voi ottaa telepatialla yhteyttä johonkuhun, jolla on magiaa, tai joka on lohikäärme. Telepatian käyttöä voisi yksinkertaisesti luonnehtia “ajatusten työntämiseksi mielen reunan ylitse”, kuin pois omasta mielestään, toisen nähtäväksi (joltain hoitajalta tämä määritelmä, kiitokset hänelle siitä, vaikka en nimeä muistakaan).

Magia

Magialla tarkoitetaan yksinkertaisimmillaan kykyä vaikuttaa erilaisiin esineisiin ja asioihin koskematta tai ilman vuorovaikutusta tähän esineeseen tai asiaan

Hajnalkan lohikäärmeillä esiintyy viittä eri magian voimakkuutta:
» Erittäinen heikko magia: magia 5/25
» Heikko magia: magia 10/25
» Keskivoimakas magia: magia 15/25
» Voimakas magia: magia 20/25
» Erittäin voimakas magia: magia 25/25

Magiaa käytetään loitsuin ja mielenhallinnan avulla, eikä lohikäärmeet tarvitse magiansa käyttämiseen loitsusanoja, sillä ne ovat luonnostaan lahjakkaita magiankäyttäjiä, mikäli kyseinen kyky niille on kehittynyt. Magian voimakkuus voi kasvaa lohikäärmeen kasvaessa ja kehittyessä korkeintaan kahden edellä kuvatun “tason” verran harjoittelun avulla. Mikäli lohikäärmeelle on vasta aikuisena kehittynyt kyky käyttää magiaa, se ei kykene harjoittelemaan sitä kuin hieman, niin että sen voimakkuus kasvaa yhden “tason” verran.

Magia on monipuolinen kyky, joka antaa mahdollisuuden niin myrskyn nostattamiseen kuin veden tai tulen hallintaan. Magiankäytöllä on kuitenkin aina hintansa. Se verottaa voimia ja energiaa joka käyttökerralla, ja palautumiseen vaaditaan loitsun voimakkuudesta riippuen jopa kunnon yöunet ja päivä lepoa. Väsymysoireet näkyvät ensimmäisinä pelkkänä väsymyksenä ja loitsun koon kasvaessa muuttuvat myös lihaksien voimattomuudeksi ja ajatuskaan ei kulje kovin sutjakasti.

Magian määrä, eli kyvyn voimakkuus on suoraan verrannollinen siihen, miten isoja loitsuja lohikäärme pystyy tekemään. Suurimpia loitsuja ovat elollisiin olentoihin jollain tavalla vaikuttaminen, samaten sääilmiöihin liittyvät loitsut unohtamatta tietenkään jollain tavalla esineiden muuttamiseen tai luomiseen liittyviä loitsuja. Vain vähän magiaa vaativia loitsuja ovat esimerkiksi veden muuttaminen jääksi tai jään vedeksi, veden lämpötilan muuttaminen, ovien avaaminen ja sulkeminen ja lukkojen avaaminen.

Sininen liekki

Sininen liekki on nimeltään hieman hämäävä, se ei nimittäin itse asiassa ole liekki lainkaan, vaan parantava loitsu, jonka suorittamiseen ei tarvita lainkaan magiaa, mikäli kyky on täysin opittu. Ainut, mitä sinisellä liekillä ja magian pienoisella avustuksella ei voi parantaa ovat parantumattomien sairauksien (esimerkiksi synnynnäinen kuurous tai sokeus tai raajojen amputaatio) lisäksi kuolema – kuolleista ei voi herättää ketään.

Mitä enemmän kykyä on oppinut, sitä suurempia vammoja voi parantaa. Kyky kuitenkin vaatii veronsa käytettäessään – sitä ei voi käyttää ilman väsymystä. Mitä suurempia vammoja parantaa, sitä enemmän väsyttää ja olo on heikko, joissain tapauksissa jopa pari päivää.

Pienien vammojen, esimerkiksi haavojen ja ruhjeiden, hoitoon kyky on kuitenkin loistava, eikä juuri edes väsytä käyttäjäänsä, mikäli tämä osaa kyvyn täysin. Silloin myös vamman täysi parantuminen on varmempaa – lopputulosta tosin ei voi ikinä ennustaa täysin, eli vamma voi osittain jäädä myös parantumatta sinisestä liekistä huolimatta. Ihan suoranaisiin ihmeisiin ei tämäkään kyky vie.

Lumisumu

Lumisumu vaatii keskivoimakkaan magian ennen kuin sen voi opetella, tai sitä voi käyttää. Se on hankala opetella, mutta sitäkin hyödyllisempi joissain tilanteissa. Lumisumu toimii sumusta poiketen vain talvisin tai lumisella alueella.

Lumisumu tarkoittaa kykyä, jolla lohikäärme kykenee nostattamaan maasta valkoisen, sokaisevan kirkkaan sumun, jonka lävitse ei näe yhtään mitään. Se näyttää vain ja ainoastaan valkoiselta lumoukselta, jonka lävitse vain lohikäärme ja tämän hoitaja (mikäli lohikäärme niin haluaa) näkevät. Lohikäärme voi myös telepatialla antaa “luvan” jollekin ulkopuoliselle, jotta tämä näkee sumun lävitse. Silloin näkökenttä muuttuu samanlaiseksi, mitä voit pimeännäkölaseilla nähdä, eli näkyvyys ei ole ihan kirkas kuitenkaan.

Sumun kesto ja suuruus, alue, jolla se esiintyy nostettaessa, vaihtelevat lohikäärmeen taidoista riippuen. Jo vain juuri ja juuri kyvyn opittuaan lohikäärme kykenee käyttämään sitä, mutta alue, jonka sumu kattaa, on melko pieni, vain joitain neliömetrejä. Täysin opittuna kyvyllä voi nostaa jopa viidensadan neliömetrin sumuja, mutta siihen tarvitaan magian avustusta, ja mitä suuremmalle alueelle sumun nostattaa, sitä enemmän se vie magiaa ja voimia. Vihollisten hetkelliseen sokeuttamiseen kyky on kuitenkin omiaan.

Painajaisten poistaja

Jokaisella varmasti on joskus ollut sellainen yö, että näkee painajaisia. Nimen mukaan, kirjaimellisesti, tällä kyvyllä on mahdollista poistaa unista painajaiset ja korvata ne nukkujan mielen omilla miellyttävillä unilla alitajunnasta.

Täysin kaikki painajaiset voi poistaa vasta, kun kyvyn on oppinut täysin, mutta joitain unia pystyy välttämään jo vaikkei kyky olekaan kovin hyvin hallinnassa. Mitä paremmin kyky on opittu, sitä kauempaa sitä voi käyttää. Alkuvaiheessa, harjoittelun ollessa alussa välimatkaa ei saa olla muutamaa metriä enempää, jotta kyky voi toimia. Kun sen on oppinut kokonaan, välimatka voi olla jopa kilometrin, ei kuitenkaan enempää.

Lohikäärme voi käyttää kykyä keneen tahansa lohikäärme niin haluaa, yleisin kohde varmaan on hoitaja tai joku muu läheinen. Kyky toimii telepatian kautta, ja sitä kautta lohikäärme aistii painajaisen, ja voi “siirtää” sen sivuun muiden unien tieltä.

Uneen laulaminen

Nimensä mukaisesti tätä kykyä voidaan käyttää uneen vaipumisen apuvälineenä. Se toimii myös rauhoittavana erilaisissa stressitilanteissa, joissa muutoin rauhoittuminen olisi vaikeaa. Kyvyllä voidaan rentouttaa olotilaa, helpottaa nukahtamista, mutta siinä on myös vaaransa.

Kyvyn laulaminen – nimitys tulee hyräilystä, jota lohikäärme kykyä käyttäessään kykenee tuottamaan. Se on aina lohikäärmekohtainen ja uniikki, ja se auttaa osaltaan lohikäärmettä keskittymään kyvyn käyttämiseen ja toteuttamiseen. Osaltaan se rauhoittaa myös kuuntelijaa, kohdetta.

Uneen laulamista voi käyttää ihmisenkaltaisiin, ajatteleviin olentoihin ja toisiin lohikäärmeisiin. Eläimiin (esimerkiksi koira, delfiini) tällä kyvyllä ei ole vaikutusta, sillä se vaatii toimiakseen kohteen luvan. Luvan lisäksi kohteen täytyy hyväksyä asia, ja miettiä nukahtamista tai rauhoittumista riippuen siitä, mikä on tavoite.

Kyvyn käyttäminen vaatii kohteen luvan ja hyväksymisen, sekä tavoitteen ajattelun lisäksi rauhallisen paikan, jossa häiriötekijät on minimoitu keskittymisen maksimoimiseksi. Kyvyn käyttäminen tapahtuu lähinnä telepatian kaltaisella “mielenhallinnalla”, joka työntää ajatukset rauhoittumisen ja nukahtamisen tieltä pois.

Vaarana on, että lohikäärme jatkaa lauluaan liian pitkään, ja vaivuttaa kohteen horroksentapaiseen tilaan – liian syvään uneen, jotta siitä voisi herätä luonnollisesti. Tällöin vain lohikäärme itse voi herättää nukahtaneen kohteensa kyvyn vastakkaisilla toimilla. Tämä tapahtuu kuitenkin todella, todella harvoin, sillä lohikäärme aistii kohteensa nukahtamisen tai rauhoittumisen samantien.

Kyvyllä on myös unia koskeva puoli. Kohdehenkilö näkee hyvin harvoin unia kyvyn vaikutuksesta nukahdettuaan, ja silloinkin ne ovat miellyttäviä ja rauhallisia, eivät mitään painajaisia etäisestikään muistuttavia. Useimmiten kuitenkin unia ei näe.