Tulen lohikäärme

Muna:
» Väritys: Oranssin ja punaisen eri sävyt
» Paino:
» Koko:

Lohikäärme
» Väritys: Oranssin, punaisen, punertavanruskean eri sävyt tummasta vaaleaan
» Korkeus: 1,7-3,7 metriä
» Pituus: 3-8 metriä
» Siipien kärkiväli: 4-18 metriä

Ulkonäkö

Tulen lohikäärme on yleispiirteiltään hyvin siro ja hoikka rakenteeltaan. Tämän suomupeite näyttää ohuelta, piirteitä myötäilevältä ja paljastaa joka ainoan lihaksen tuon kehossa. Pienenä erikoisuutena voisi mainita myös suomujen muodon: ne ovat kaikki täysin pyöreitä, vaikka niiden koko vaihteleekin pään vain kolme senttiä läpimitaltaan olevista suomuista vatsaa peittäviin lautasen kokoisiin, paksuihin suomuihin.

Lohikäärmeen pää on hyvin ilmeikäs, ja kooltaan sopusuhtainen verrattuna muuhun vartaloon. Silmät ovat mantelinmuotoiset ja melko lähellä toisiaan luoden keskimääräistä kapeamman näkökentän, mutta tämän vastapainoksi kaula taipuu niin, että lohikäärme kykenee katsomaan myös suoraan taaksepäin. Silmien väritys on yleensä hieman tummempi, mitä suomujen väri on, mutta ei koskaan täysin musta. Sieraimet ja suu jatkavat silmien aloittamalla linjalla – pientä ja siroa, hampaita ei näy, ellei lohikäärme esittele niitä tarkoituksella.

Niskassa sijaitsevat sarvet luovat päähän hieman pitkänomaisen vaikutelman. Pään piirteissä ei ole suuria “korkeuseroja”, joten taaksepäin suuntautuneet sarvet saavat pään vaikuttamaan pidemmältä, mitä se oikeasti on. Sarvet ovat melko suorat, mutta kiertyvät hieman toisistaan ulospäin ja ovat vaaleammat, mitä muu suomupeite. Niskasta sarvien takaa alkavat myös ohuet, melko hauraat luupiikit, jotka ovat samanväriset sarvien kanssa. Ne jatkuvat aina kaulan loppuun, ja pienen tauon jälkeen jatkuvat siipien kohdalta.

Kaula jatkaa pään siroa ilmettä, se on pitkä ja hoikka. Kuten aiemminkin jo mainittiin ohimennen, kaula kääntyy niin, että lohikäärme kykenee katsomaan suoraan taaksepäin. Se on notkea ja melko ohuen suomupeitteen läpi näkyvät lihaksetkin kohtuullisen hyvin.

Tulen lohikäärmettä voisi luonnehtia hyvin laihaksikin, vaikka tämä on vain rakenteeltaan siro, ei laiha. Tuon lavat ovat kapeat ja lihakset erottuvat selkeästi, aivan kuten siipienkin ja takajalkojen kohdalla. Selkä on kapea, ja siinä on ennen siipiä pieni notko, ja vasta sitten kaula liittyy siihen.

Siivet ovat kohtuullisen suuren näköiset verrattuna vartaloon, sillä ne ovat omalla tavallaan massiivisetkin, jotta kantavat lohikäärmettä. Siipikalvo on hyvin vaalea, vaikka se yleensä onkin hieman punertava tai rusehtava, riippuen lohikäärmeen muusta värityksestä.

Jalat ovat sirot, ohuet, eivätkä niveletkään erotu ainakaan koollaan. Tulen lohikäärme ei pysty kulkemaan maalla kovin suuria matkoa vartalon kehityttyä aikuismaiseksi, vaan tämä on enemmän rakentunut lentämistä silmällä pitäen. Kyseiset lohikäärmeet ovatkin tunnettuja matkoista, joita ne kykenevät taittamaan lentäen.

Häntä on melko pitkä kaulan tapaan ja kapenee nopeasti kärkeä kohti mentäessä. Myös hännän päältä löytyy ohuita luupiikkejä, jotka kaulalla olevien tapaan uusiutuvat nopeasti ja katkeilevat välillä. Myös hännän lihakset erottuvat selkeästi.

Luonne ja tavat

Nuorena
Tulen lohikäärmeet ovat usein epäileväisiä, eikä rohkeuttakaan löydy kovin paljoa. Näiden itseluottamus kasvaa hitaasti, ja nämä tukeutuvat mieluummin muihin kuin tekevät ja opettelevat asioita itse. Nämä miettivät paljon, vaikka ajatuksissa nuoret lohikäärmeenalut eivät osaakaan aina ottaa muita näkökulmia huomioon. Samaten muiden huomioiminen voi olla välillä vaikeaa.

Aikuisena
Tulen lohikäärmeet ovat rauhallisia, ja ovat yleensä oppineet ajattelemaan asioita monesta näkökulmasta. Tunteellisuutta löytyy myös, ja nämä usein puolustavat henkeen ja vereen niitä, joista pitävät ja joita arvostavat. Pienenä erikoisuutena voisi mainita sen, että yleensä tulen lohikäärmeiden oppiminen on hidasta, mutta nämä eivät unohda oppimaansa pitkään aikaan ja kykenevät palauttamaan nopeasti mieleen kaukaisiakin asioita.