Unien lohikäärme

Muna:
» Väritys: Kerman valkea tai luonnonvalkoinen
» Paino: 3-7 kiloa
» Korkeus: 0,3-0,5 metriä
» Halkaisija leveimmästä kohdasta: 0,4-0,6 metriä

Lohikäärme
» Väritys: Kerman valkea, luonnonvalkoinen, jäänsininen ja harmahtava
» Korkeus: 3-6 metriä
» Pituus: 6-13 metriä
» Siipien kärkiväli: 6-20 metriä

Ulkonäkö

Ensimmäisenä, kun katsotaan Unien lohikäärmeen päätä, yleensä huomataan sen virtaviivaisuus. Suuret silmät näkevät niin valoisassakin kuin pimeässäkin. Kuulo on myös erittäin tarkka, suomupeite puolestaan jatkuu samanlaisena koko sen kehossa ja on tiivis, hylkii vettä ja sopii näin uimiseen. Suu puolestaan omaa pienet, terävät hampaat, sitä liikuttavat vahvat, puruvoimaiset leukalihakset ja se on suhteellisen pieni. Erikoista tässä on se, että hampaat asettuvat tiheästi, eikä lohikäärmeellä ole lainkaan kulmahampaita. Tavallaan siis se vaikuttaa syömiseenkin. Suhteellisten tarkkojen aistien kohdalla hajuaisti tekee kuitenkin poikkeuksen – Unien lohikäärmeellä ei ole kovin hyvää hajuaistia.

Kaula on vahva, mutta suhteellisen lyhyt. Se sulautuu selkään luoden yhtenäisen vaikutelman koko Unien lohikäärmeen kehosta. Kaulassa suomupeite jatkaa samanlaisena, kuin päässäkin. Harjaa on päälaelta aina kaulan ja selän liittymäkohtaan asti, ja se on vähän yli tai vähän alle puoli metriä pitkä – näin yleisesti ottaen.

Siro-, mutta vahvarakenteinen lohikäärme omaa jäntevät, voimakkaat raajat ja ryhdikkään selän. Jänteät jalat ovat notkeat – se tekeekin lohikäärmeestä ketterän. Vahvat kynnet tarttuvat moneen pintaan, ja vaativat paljon huolenpitoa. Häntä puolestaan on kärkeen päin kapeneva, ja kärjessä sitä koristaakin pieni, suomujen peittämä pallo, joka on pitkälti tarkoitettu puolustukseen. Se kasvaa, mitä vanhemmaksi lohikäärme tulee. Hännässä on myös joitain helposti katkeavia luupiikkejä, joita tulee pitää silmällä – ne paranevat nopeasti ja uusiutuvat koko ajan.

Siivet puolestaan ovat keskikokoiset, joistain kohdista aina läpikuultavat. Ne kehittyvät nopeasti poikasen kuoriuduttua ja lentämään nämä oppivat nopeasti jo nuorena. Siivet ovat vahvat, lentäminen on usein tasaista. Unien lohikäärmeet eivät kanna kuin yhden henkilön kerrallaan selässään.

Luonne ja tavat

Nuorena
Unien lohikäärme on erittäin ystävällinen ja rauhallinen, sekä kaipaa ylenmäärin huomiota, ja se melkein pelkää, oikeammin inhoaa yksinäisyyttä. Tutustuminen muihin on ongelmatonta, luottamus sen sijaan vaatii pidemmän ajan, ja se on hankala saavuttaa, mutta mikään sitä sen syntymisen jälkeen riko. Suuttuessaan lohikäärme suuttuu kunnolla, ja ellei varo, voi saada itsekin töytäisyn tai pari. Sille pitää myös heti nuorena opettaa pelisäännöt, miten toimia millaisissakin tilanteissa. Epäileväisyys kuuluu myös nuoruuteen, kertaus on opintojen äiti. Lentämään se ei opi ilman innostavaa opettajaa/hoitajaa.

Aikuisena
Unien lohikäärme on vieläkin ystävällinen ja rauhallinen ja yleensä se pääsee epäileväisyydestään eroon iän myötä. Aikuisena se ei tarvitse enää niin paljoa seuraa, vaan on mieluummin välillä yksin ja pohdiskelee elämänsä suuntia. Se alkaa olla rohkeampi ja yleensä Unien lohikäärmeet alkavat aikuisiässä kiinnostua kaikesta mitä sen ympärillä tapahtuu. Joskus Unien lohikäärmeestä tulee vanhemmiten myös itserakas ja se alkaa pitää itseään muita parempana. Luottamuksen saavuttaminen muuttuu yhä vaikeammaksi, mutta uusiin tuttavuuksiin se tutustuu mielellään.