Veden lohikäärme

Klikkaa kuva suuremmaksi!

Muna
» Väritys: Sininen, vaaleansininen, tumman sininen, lilahtava sininen
» Paino: 2,5-7 kiloa
» Korkeus: 0,3-0,5 metriä
» Halkaisija leveimmästä kohdasta: 0,4-0,7 metriä

© Mirelirith

Lohikäärme
» Väritys: Sininen, vaaleansininen, tumman sininen, lilahtava sininen
» Korkeus: 3-4 metriä
» Pituus: 6-10 metriä

Ulkonäkö

 

Nimensä mukaisesti veden lohikäärme on kuin suunniteltu asumaan veden ääressä ja vedessä. Se on virtaviivainen, sitä voisi melkein luonnehtia jopa kalamaiseksi vartalonsa muotojen puolesta. Lohikäärme kykenee pidättämään hengitystään veden alla useamman tunnin täysikasvuisena.

Veden lohikäärmeen pää on siro ja kaunis pienien yksityiskohtien ansiosta. Kokonaisuudessaan se on myös hyvin virtaviivainen ja muuhun kokoon verrattuna melko pieni. Silmät ovat pään molemmin puolin mahdollistaen melkein 360 asteen näkökentän lohikäärmeelle. Ylimääräiset silmäluomet mahdollistavat veden alla silmien auki pitämisen ja loistavan näön myös hämärässä vedessä. Pienet sarvet tuon niskassa ovat aina ulospäin kiertyneet, kärkeä kohden käpenevät. Pituutta niiltä löytyy kolmisenkymmentä senttiä.

Sieraimet veden lohikäärme voi painaa kiinni veden alle sukeltaessaan ja sen takia ne ovatkin pienet ja soikion malliset. Suu on kapea, hampaat pienet, mutta terävät.

Veden lohikäärmeen vartalo on pitkänomainen ja kapea. Kaula on melko lyhyt ja kapea, ja sen päällä kohdassa, jossa useilla muilla lohikäärmeillä kasvaa luupiikkejä, veden lohikäärmeellä kasvaa kapea, läpinäkyvä, päältä hieman epätasainen, osaksi siipiä muistuttava ja niitä korvaava evä. Se jatkuu kaulalta aina hännänpäähän saakka.

Selkä on kapea ja hyvin pitkä verrattuna kaulan ja pään mittasuhteisiin. Häntä on myös hyvin pitkä, ja pyöreän muodon sijasta se on pystysuunnassa leveä, ja vaakatasossa hyvin kapea ja näinollen muistuttaakin kalojen pyrstöevää. Evän tapainen kasvusto jatkuu aina hännänpäähän saakka selän ylitse. Häntäänsä ja vartaloaan lohikäärme käyttää uidessaan vauhtiaan ja suuntaansa määritellessä.

Veden lohikäärmeellä ei ole lainkaan siipiä, eikä tämän vartalosta edes erota mitään erikoista kohdasta, josta siipien pitäisi lähteä kasvamaan. Jalat veden lohikäärmeellä ovat lyhyet ja melko tukevat, ja pitkien varpaiden väleissä on ihopoimuja, jotka toimivat yhdessä varpaiden kanssa räpylöiden tavaan lohikäärmeen uidessa. Ne ovat vahvat, mutta veden lohikäärme on silti maalla hieman kömpelö, eikä voi kävellä pitkiä matkoja. Se viihtyy kyllä erityisesti paljailla kallioilla ottamassa aurinkoa.

Luonne ja tavat

Nuorena
Veden lohikäärme on perusluonteeltaan epäileväinen, mutta hyvin rauhallinen. Se miettii paljon asioita ja rakastaa arvoituksia ja sanaleikkejä – yleensä siis kaikkea, missä joutuu käyttämään aivoja. Se oppii nopeasti, ja osaa ottaa opikseen myös omista virheistään. Rauhallisuudestaan huolimatta energiaa löytyy kyllä leikkimiseenkin ja uusiin persooniin tutustumiseen.

Aikuisena
Vanhempana veden lohikäärmeestä saattaa tulla hieman kärttyinen ja ironinen, tämän kommentit ovat välillä jopa hieman loukkaavia, vaikkei tämä tarkoitakaan mitään pahaa niillä. Lohikäärmeestä saattaa myös tulla omia tavaroitaan (ja erityisesti ruokaansa) kohtaan omistushaluinen, eikä kukaan oikein saa koskea niihin. Tämä myös nukkuu paljon ja nauttii vain paikallaan olemisesta ja muiden elämän tarkkailusta.